1. Home
  2.  » 
  3. Blogs
  4.  » Duurzaamheid in metaaltechniek vraagt om een andere manier van denken

Duurzaamheid in metaaltechniek vraagt om een andere manier van denken

Metaaltechniek is enerzijds eeuwenoud, maar vraagt anderzijds ook doorlopend om innovatie. Alleen op die manier lukt het om steeds nieuwe toepassingen te ontwikkelen, mogelijkheden te verkennen en processen te optimaliseren.

Bij Felyon Metaaltechniek zijn we de lean-werkwijze gaan omarmen en zijn we ons steeds nadrukkelijker gaan focussen op de winst die we kunnen boeken op het gebied van duurzaamheid. Zo investeren we al geruime tijd in LED-verlichting, werken we met zonnepanelen, hergebruiken we restafval waar mogelijk en houden we andere ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid en een vooruitstrevende aanpak goed in de gaten.

Werkwijze en investeren

Het draait bij duurzaamheid om meer dan zuinige verlichting en zonnepanelen alleen. Natuurlijk voegt het gebruik van LED-verlichting veel toe. De energiebehoefte is veel lager en tegelijkertijd biedt het de mogelijkheid om specifieke verlichting te gebruiken, die bijvoorbeeld de productiviteit en nauwkeurigheid helpt te verhogen. Maar dit zou eigenlijk voor iedereen de basis moeten zijn.

Daarom denken we breder dan verlichting en energieverbruik alleen. Duurzaamheid gaat wat ons betreft bijvoorbeeld ook om minder verspilling. En om minder te verspillen is het belangrijk om efficiënt te werken. Dat is een belangrijk onderdeel van de lean-werkwijze. Aan de hand daarvan zetten we beschikbare capaciteit en middelen zo efficiënt en effectief mogelijk in. Bovendien helpt het om klanten precies te bieden wat ze vragen, zonder daar onnodig veel tijd, capaciteit en materialen in te hoeven steken.

Kansen voor duurzaamheid

Ondertussen houden we onze ogen open als het gaat om meer kansen op het gebied van duurzaamheid. We kijken bijvoorbeeld kritisch naar de ontwerpen van producten en hoe we die kunnen produceren. Soms lukt het bijvoorbeeld om modules te maken die we kunnen uitwisselen.

Meer kansen op het gebied van duurzaamheid volgen uit het gebruik van de juiste grondstoffen. Het is belangrijk om niet te veel schaarse materialen te gebruiken. Soms zijn er alternatieven beschikbaar die veel minder schaars zijn, maar hetzelfde resultaat opleveren. Dergelijke initiatieven en de adviserende rol door onze medewerkers dragen bij aan een meer duurzame vorm van metaaltechniek.

Focus op de toekomst

Ten slotte speelt de manier waarop we bij Felyon omgaan met machines natuurlijk een rol als het gaat om duurzame inzet. Het is belangrijk om de machines doorlopend te onderhouden, en daarmee groot onderhoud te voorkomen. Soms doen we tussentijds kleine reparaties, waarmee we voorkomen dat slijtage te veel toeneemt en machines te snel vervangen moeten worden.

En lukt het niet meer om een bepaalde machine of een onderdeel daarvan te gebruiken? Dan lukt het soms om daar een andere bestemming voor te vinden. Zo kan het onderdeel toch nog van waarde zijn, terwijl we er binnen de productie met metaal geen gebruik meer van kunnen maken.

Zoekt u een specialist in metaaltechniek en -bewerking? Bel ons op telefoonnummer 0317 – 61 42 00, stuur ons een e-mail naar info@felyon.nl of gebruik het online contactformulier. Dan nemen we snel contact met u op.

Copyright ©2023 Felyon.
Alle rechten voorbehouden.

Website door DKGS Agency