1. Home
  2.  » 
  3. Blogs
  4.  » Goede productietekeningen plaatbewerking voor klant en fabrikant belangrijk 

Goede productietekeningen plaatbewerking voor klant en fabrikant belangrijk 

Veel mensen denken dat goede productietekeningen in de metaalbranche iets vanzelfsprekends zijn, zeker sinds de komst van de geavanceerde 3D pakketten. Helaas… niets is minder waar. De realiteit voor ons als plaatbewerkers laat zien dat niet alle aangeleverde sets tekenwerk een goed eindproduct doen vermoeden.

Punten van aandacht bij productietekeningen plaatbewerking

Regelmatig leveren klanten ons zeer complete sets tekenwerk aan, waarvan in de realiteit blijkt dat die nog ontzettend veel aandacht nodig hebben om te zorgen voor een passend en mooi eindproduct. Belangrijke punten die we hierbij vooral tegenkomen, zijn:

DXF tekeningen worden verschaald toegeleverd. Vaak ook met verschaalde maatvoering instellingen, daardoor is de snelle check vaak al onvoldoende.

Foutieve correctiefactoren in 3D pakketten. Hierdoor ontstaan bij plaatwerk dikker dan 3 millimeter met meerdere zettingen vaak afwijkingen in de maatvoering.

Hoeken die in de tekening niet op de juiste manier zijn gesloten. In werkelijkheid kunnen daardoor vaak grote kieren ontstaan.

Ondervangen van afwijkingen

De hierboven genoemde afwijkingen zijn slechts enkele voorbeelden die vaak voorkomen en in complexe productietekeningen niet altijd door een werkvoorbereiding of geautomatiseerd tekenpakket worden onderschept. Felyon plaatbewerking probeert zijn klanten ook op tekengebied waar mogelijk te ondersteunen. Wij beantwoorden graag uw vragen over dit issue, want dit mes snijdt letterlijk aan 2 kanten.

Copyright ©2023 Felyon.
Alle rechten voorbehouden.

Website door DKGS Agency