1. Home
  2.  » 
  3. Blogs
  4.  » Metaalbewerking: aluminium kanaalwerk 

Metaalbewerking: aluminium kanaalwerk 

Metaalbewerking is zo veelzijdig dat wij bij Felyon vaak bijzondere opdrachten in de wacht slepen. Dat heeft er ook mee te maken dat wij naast de reguliere bewerkingen ook alle specialistische bewerkingen kunnen uitvoeren. Daarom is dit kanaalwerk project is zeker de moeite waard om iets over te vertellen.

Kanaalwerk voor bio-energie

Afgelopen december mochten wij voor een klant veel aluminium kanaalwerk verzorgen voor het afvoeren van warme afgasluchten voor bio-energie. Een bijzonder project dat wij volledig tekenden en produceerden naar de wens van de klant in een speciale aluminium legering. Alle metaalbewerking voerden we uit in eigen beheer.

Gewichtige metaalbewerking

De foto’s tonen de enorme lengte van het aluminium kanaal, In het totale project is maar liefst 10.000 kilo aluminium plaatwerk verwerkt. De volledige lengte van het kanaal ligt rond de 350 meter.

Waarom dit bedrijf voor Felyon koos

Deze klant zat met een afvoer vraagstuk en zocht daarvoor een toeleverancier met eigen productiemiddelen om het complete product te realiseren vanaf het ontwerp tot en met de installatie. Het ging hierbij vooral om:

  • Knippen
  • Walsen
  • CNC ponsnibbelen
  • Zetten
  • Lassen

Verder zocht dit bedrijf een toeleverancier met korte doorlooptijden, een goede prijs en hoge kwaliteit. Vooral de kwaliteit was bij dit project belangrijk in verband met de te meten lucht die door de kanalen ging stromen. Daarbij moest het een bedrijf in metaalbewerking zijn dat absoluut betrouwbaar is voor wat betreft de levertijd, omdat enige uitloop volstrekt ondenkbaar was.

Bijzondere metaalbewerking het resultaat

Het eindresultaat is een tevreden klant die op het afgesproken tijdstip een nieuwe, goed werkende installatie van de juiste kwaliteit in bedrijf nam.

Copyright ©2023 Felyon.
Alle rechten voorbehouden.

Website door DKGS Agency