1. Home
  2.  » 
  3. Blogs
  4.  » Plaatwalsen 4-rollenwals

Plaatwalsen 4-rollenwals

Plaatwalsen volgens het 4-rollen principe is een nieuw, belangrijk onderdeel van ons dienstenpakket. De laatste tijd merken we dat klanten steeds meer de behoefte krijgen om de fabricage van hun metaalproducten bij een en hetzelfde bedrijf onder te brengen. Ze maken daarbij geen onderscheid tussen het laten produceren van een halffabricaat of compleet product. Het belangrijkste voor hen is dat het allemaal onder 1 dak kan. En dat kan bij ons.

Plaatwalsen: onze nieuwste aanwinst

Om nog beter op deze vraag in te kunnen spelen, heeft Felyon Metaaltechniek onlangs een gloednieuwe CNC gestuurde 4-rollenwals aangeschaft. De machine heeft een enorme capaciteit met walsrollen van 2.500 millimeter lengte en verwerking van plaatwerk tot en met 8 millimeter. De compleetheid van deze plaatwalsmachine maakt dat we de klant op een nog snellere en nauwkeuriger manier kunnen bedienen. Ook als het gaat om complexere conussen.

Plaatwalsen van bewuste trechtervormen

Voor plaatwalsen van de bewuste conussen / trechtervormen is de machine uitgerust met een speciale inrichting die ons de mogelijkheid biedt om dit op een nauwkeurige manier uit te voeren. Door de precisie van de machine zelf kunnen we nu ook vrij eenvoudig producten repeteren. Door de gebombeerde rollen (bolling) krijgt de plaat over de volledig te walsen breedte een mooi strak eindresultaat.

Aanbekken met 4-rollen principe

Plaatwalsen volgens het 4-rollen principe is een bewuste keuze. Het biedt ons nog meer speelruimte als het gaat om aanbekken. Met de nieuwe machine is het namelijk ook mogelijk om de platen op de wals zelf in 1 handeling aan te bekken. Het is een belangrijke handeling die, wanneer je hem achterwege laat, zal resulteren in rechte stukken in het gewalste product.

Metaalproducten die wij maken

Felyon Metaaltechniek voelt zich thuis in alle bedrijfssectoren. Als het gaat om plaatwalsen kunnen wij onderstaande metaalproducten in aluminium, staal en RVS produceren:

  • Clinders
  • Rompen
  • Conussen
  • Schalen en schaaldelen
  • Sculpturen voor kunstwerken.
  • Vakmanschap gaat voor alles

Natuurlijk blijft ook bij plaatwalsen vakmanschap van belang. Zeker bij  complexe processen. Felyon weet zich verzekerd van een vast, zeer deskundig team dat elke uitdaging ook echt aankan.

Copyright ©2023 Felyon.
Alle rechten voorbehouden.

Website door DKGS Agency