1. Home
  2.  » 
  3. Blogs
  4.  » Video 2: TIG lassen met de Valk lasrobot

Video 2: TIG lassen met de Valk lasrobot

In mijn vorige blog vertelde ik u over de 1ste optie MIG MAG lassen van onze nieuwe Valk lasrobot. Deze keer wil ik graag iets vertellen over optie 2 van de lascel: het TIG lassen. Aan de hand van een nieuwe video kunt u zien hoe dit in de praktijk werkt.

Lasrobot met supersnel wisselsysteem

Door het snelle en eenvoudige wisselsysteem op de lascel kunnen we kort schakelen tussen alle lasprocessen. TIG lassen is een van die processen. We kunnen nu snel en efficiënt onze metaalproducten vloeien / lassen met draad toevoeging. Ook bij deze lastechniek geldt weer: de eenvoudige manier van meten van de producten en de snelle manier van programmeren houden de efficiëntie hoog.

TIG lassen en opspannen

Door de mogelijkheid van het gebruik van 2 werkstukmanipulatoren kunnen we aan 1 zijde van de lasrobot onze producten opspannen en aan de andere zijde lassen. Daardoor kunnen we het maximum halen uit onze productiesnelheid.

Inhoud video 2

In deze video van Felyon Metaaltechniek kunt u zien hoe we een lasnaad vloeien met gebruik van de extra functie, het pendelen van de toorts. Let vooral het mooie beeld dat u krijgt in de lasnaad. Door de hoge en stabiele snelheid is hier een prachtige, zeer hoge en constante kwaliteit gewaarborgd met weinig warmte inbreng.

Blog 3 zal gaan over stiftlassen met weer een nieuw demofilmpje. Houd onze blogs dus in de gaten!

Copyright ©2023 Felyon.
Alle rechten voorbehouden.

Website door DKGS Agency