1. Home
  2.  » 
  3. Blogs
  4.  » Video CNC watersnijden Felyon en Watergroup

Video CNC watersnijden Felyon en Watergroup

Wij bewerken alles met water. Dat is het motto van de Watergroup, sinds begin 2017 een van de partners van Felyon Metaaltechniek in Rhenen. Waterstraalsnijden heeft, zoals de naam al doet vermoeden, alles met water te maken.

CNC watersnijden rvs, aluminium, staal en zachte materialen

Waterstraalsnijden is een oud begrip. Onze hypermoderne machine voor snijden met water maakt het echter mogelijk om een kwalitatief hoog eindproduct te snijden. Een aantal belangrijke voordelen van watersnijden ten opzichte van bijvoorbeeld lasersnijden zijn:

  • Grote nauwkeurigheid bij dikke materialen van 10 – 200 mm dikte
  • Snijdt probleemloos gaten met een kleinere diameter dan de materiaaldikte
  • Materialen blijven tijdens het snijden koel
  • Bewerking van harden en zachte materialen zoals rvs, aluminium, staal, hout, kunststof, glas, vilt en andere stoffen die waterbestendig zijn

Waterstraalsnijden en de kosten

Waterstraalsnijden staat bij technische mensen bekend als een duur proces. Met de huidige, moderne machines is dit zeker niet het geval. Dit komt onder andere doordat we snijden met dubbele koppen en hoge snelheden. Daarnaast heeft snijden met water veel technische voordelen bijvoorbeeld doordat we nu gaten kunnen snijden rechtstreeks in dikke plaat. Daarmee ontstaat een aanmerkelijke kostenbesparing door minder bewerking achteraf.
We nodigen u graag uit voor een vrijblijvend gesprek waarin we u uitleggen wat snijden met water voor u kan betekenen.

Copyright ©2023 Felyon.
Alle rechten voorbehouden.

Website door DKGS Agency