1. Home
  2.  » 
  3. Blogs
  4.  » Video: Stiftlassen met de lasrobot bij Felyon Metaaltechniek

Video: Stiftlassen met de lasrobot bij Felyon Metaaltechniek

In onze 3de blog van de serie: mogelijkheden van onze nieuwe Valk lasrobot, ga ik u vertellen waarom Felyon Metaaltechniek koos om ook de techniek van het stiftlassen te laten uitvoeren door de lascel.

Stiftlassen op de lasrobot heeft voordelen

Door de vraag naar veel stiftlas elementen in de productenrange van Metaaltechniek Felyon in Rhenen hebben we er bewust voor gekozen om ook het stiftlassen toe te passen op onze lasrobot. Door de hoge snelheid en de extreem nauwkeurige repeteerbaarheid van het positioneren van de robotarm, biedt dit veel pluspunten waaronder een daling van de foutenmarges, verhoogd productietempo en stabiele maattoleranties. Bovendien is het proces uitstekend standalone toepasbaar.

Laden van de laskop

Ook het laden van de laskop, dit is het invoeren van de lasstift, gaat volledig geautomatiseerd. Dit gebeurt vanuit een buffer waarin we enkele duizenden lasstiften kunnen opslaan.

Felyon Metaaltechniek klaar voor de toekomst

Door de uitbreiding van ons machinepark met de nieuwe lasrobot is Felyon nog beter voorbereid op de toekomst. Vooral onze klanten plukken hier de vruchten van: ze kunnen voortaan rekenen op een aanmerkelijk kortere doorlooptijd van hun metaalproducten.

Inhoud video 3

In video 3 ziet u hoe het proces van stiftlassen in zijn werk gaat.

Copyright ©2023 Felyon.
Alle rechten voorbehouden.

Website door DKGS Agency