1. Home
  2.  » 
  3. Diensten
  4.  » CNC plaatwalsen

Plaatwalsen: CNC rvs, aluminium en staal walsen

Plaatwalsen is een vormgevingstechniek voor een ronde vormgeving van plaatmateriaal die specialisten in de metaalbewerkingsbranche vaak gebruiken. Er bestaat een warme en een koude methode, waarbij in ons geval het warm walsen niet van toepassing is. Walsen is onderdeel van onze hoofdpijlers: Engineering, Maatwerk, Productie en Assemblage. CNC rvs aluminium en staal walsen kan Felyon conisch, cilindrisch en in 3D. In plaatdiktes van 0,5 – 8 millimeter. Door de nauwkeurigheid van onze volautomatische plaatwalsmachine kunnen we zowel complexe als gangbare producten maken met lange lengtes zonder vervorming. Ook zijn we het goede adres voor uw samengestelde metaalproducten met laswerk van topkwaliteit en netjes op tijd geleverd.

Plaatwalsen CNC rvs alu staalplaat walsen en mogelijkheden

Bij onze walsmethode loopt het plaatwerk door 4 rollen, zodat we dit kunnen omzetten naar bepaalde ronde profielen. We walsen voor bedrijven in uiteenlopende branches onder andere voor de machinebouw, speciaalbouw en agrarische sector. Voorbeelden zijn onder andere:

  • Cilinders
  • Conussen / trechters
  • Rompen
  • Schalen
  • Pompbehuizingen
  • Esthetische producten
plaatwalsen felyon
cnc rvs aluminium staal walsen

Verschil tussen warm walsen en koudwalsen

Warm walsen is een methode die wordt gebruikt bij de fabricage van plaatwerk. Hierbij loopt een roodgloeiende plaat rvs, aluminium of staal tussen 2 walsrollen door om ze dunner te maken. Warmwalsen heeft niets te maken met ons principe van walsen. Om een blanke metaalplaat te verkrijgen, gaat de plaat, wanneer deze niet meer roodgloeiend is, door zogenoemde koudwalsrollen. Tijdens dit proces breekt de bruine huid van het plaatwerkoppervlak en blijft er een blanke plaat over.

Specificaties

Plaatdiktes: 0,5 – 8 mm
Maximale breedte plaatwerk: Tot en met 2.500 mm

Zoekt u een metaalbewerkingsbedrijf dat bedreven is in het walsen van rvs, alu of staal? Bel ons op 0317 – 61 42 00 voor een vrijblijvende afspraak. Mailen mag natuurlijk ook.

Felyon
Remmerden 118
3911 TZ  Rhenen

T 0317 - 61 42 00
E info@felyon.nl

Copyright ©2021 Felyon.
Alle rechten voorbehouden.

Website door: DKGS Agency
Seo webteksten: Tekstbureau Kiki Koning