1. Home
  2.  » 
  3. Diensten
  4.  » 
  5. CNC plaatwalsen
  6.  » Schalen

Plaatwalsen schalen / schaaldelen Felyon Metaaltechniek

Felyon Metaaltechniek in Rhenen is een echter kenner op walsgebied. Voor plaatwalsen van schalen / schaaldelen, zijn we uw juiste partner. Als toeleverancier voor de Benelux maken we alle schalen of schaaldelen perfect op maat, zodat uw karwei straks vlekkeloos verloopt. U kunt rekenen op een hoge kwaliteit en een korte levertijd van onze metaalproducten. Naast de fabricage van een gedegen product kunnen onze engineers u adviseren over de beste manier voor het tot stand brengen van uw schalen. Zij kunnen indien nodig een productietekening maken van een voorbeeld of schets.

Metalen die Felyon walst

Voor walsen van schalen / schaaldelen gebruiken we rvs, aluminium of staal. Walsen is een van de onderdelen van onze 4 hoofdpijlers: Engineering, Maatwerk, Series en Assemblage. U kunt de opdracht voor uw halffabricaat, samengestelde of complete walsproduct met een gerust hart aan ons toevertrouwen. Felyon maakt van uw maatwerk of serie altijd een stukje vakwerk met laswerk dat aan de hoogste industriële eisen voldoet. Na de fabricage kunnen we zorgen voor eventuele nabewerkingen en de montage. Wij walsen schalen of schaaldelen voor bedrijven in alle branches.

metaaltechniek felyon
plaatwalsen schalen, schaaldelen

Wat zijn schalen?

In de metaalindustrie walst men schalen / schaaldelen wanneer de uitslag te groot is om uit 1 plaatlengte te halen. Dit zijn de schaaldelen. Het is hierbij vooral een kwestie van afmeting. Een schaaldeel is niet per se de helft van een cilinder, maar kan ook groter of kleiner zijn. Schalen maken en opknippen gebeurt ook als dit nodig is voor de toegankelijkheid en ruimte om over de lengtes te kunnen lassen. Het wordt ook gebruikt om een goede samenstelling te kunnen maken voor een bepaalde opbouw van een metaalproduct.

Metaaltechniek toepassingen walsen schalen / schaaldelen

Een goed voorbeeld van het gebruik van schaaldelen is in cilinders en troggen. Hierbij leg je een schaal in een metalen cilinder of trog om dit als slijtdeel toe te passen. In dat geval offert men de schaal op om te slijten door het transport van harde grondstoffen zoals grind en zand. Hiermee beperk je de slijtage van het volledige product en beperk je dit tot alleen de slijtplaat die erin ligt.

Specificaties

Plaatdikten: 0,5 – 8 mm
Maximale breedte plaatwerk: tot en met 2.500 mm

Hebt u vragen over het walsen van metaalproducten zoals schalen / schaaldelen of wilt u meer informatie? Bel Felyon Metaaltechniek op 0317 – 61 42 00 of mail ons.

Felyon
Remmerden 118
3911 TZ  Rhenen

T 0317 - 61 42 00
E info@felyon.nl

Copyright ©2021 Felyon.
Alle rechten voorbehouden.

Website door: DKGS Agency
Seo webteksten: Tekstbureau Kiki Koning