1. Home
  2.  » 
  3. Diensten
  4.  » Knippen

Plaatbewerkingsbedrijf voor rvs, aluminium en staal knippen

Bij plaatbewerkingsbedrijf Felyon in Rhenen hanteren we met regelmaat de guillotineschaar. Voor rvs, aluminium en staal knippen is het een niet weg te denken bewerkingstechniek. Hoewel een CNC lasersnijmachine deze taak ook kan uitvoeren, zullen er altijd situaties zijn waarbij het gebruik van de guillotineschaar de voorkeur heeft. Daarom is metaal knippen een belangrijk onderdeel van onze 4 hoofdpijlers: Engineering, Maatwerk, Series en Assemblage.

Wat is een guillotineschaar?

In een plaatbewerkingsbedrijf wordt regelmatig een guillotineschaar gebruikt. Een guillotineschaar is een machine die bestaat uit een bovenmes dat in een balk is aangebracht en een ondermes dat is gemonteerd in de werktafel. De messen zijn instelbaar op de plaatdikte die je wilt knippen. Tijdens de bewerking schuiven ze langs elkaar zodat de plaat de gewenste maat krijgt. Het is een betrekkelijk goedkope techniek.

plaatbewerkingsbedrijf felyon
rvs, aluminium, staal knippen

Plaatbewerkingsbedrijf met keuzes

Wanneer kies je nu voor de guillotineschaar en wanneer voor lasersnijden om te knippen? Hiervoor bestaan niet echt regels. Wel is het zo dat machinaal knippen zeer geschikt is voor de bewerking van enkele stuks en series. De vakmensen van Felyon weten exact wanneer ze welke knipmethode het beste kunnen toepassen. Op die manier hebben ze de beste technieken tot hun beschikking en is mede daardoor de levering van een hoogwaardig metaalproduct gegarandeerd.

Afmetingen aluminium en staalplaat knippen

Knipdikte: tot 8 mm
Kniplengte: tot 3.100 mm

Zoekt u een toeleverancier die alle plaatbewerkingen onder 1 dak uitvoert? Bel meteen 0317 – 61 42 00 voor een vrijblijvende afspraak.

Felyon
Remmerden 118
3911 TZ  Rhenen

T 0317 - 61 42 00
E info@felyon.nl

Copyright ©2021 Felyon.
Alle rechten voorbehouden.

Website door: DKGS Agency
Seo webteksten: Tekstbureau Kiki Koning