1. Home
  2.  » 
  3. Diensten
  4.  » Lassen

Lasbedrijf Utrecht voor rvs aluminium staal lassen

Lasbedrijf Felyon in Utrecht is dé specialist voor duurzame en solide lasverbindingen. Voor Rvs aluminium en staal lassen, zijn we een deskundige partner die de metalen exact naar uw wens met elkaar verbindt. Laswerk is onderdeel van onze 4 hoofdpijlers: Engineering, Maatwerk, Productie en Assemblage. Bedrijven uit elke branche in de Benelux kunnen bij ons terecht voor lichte en zeer sterke lasverbindingen. Lastechnieken die wij uitvoeren zijn robotlassen, TIG, MIG en MAG en stiftlassen. Wij zijn een verfijnd plaatbewerkingsbedrijf dat zijn lastechnieken toepast bij framebouw, machinebouw en plaatwerk.

Roestvast aluminium en staal lassen en toepassingen

Rvs, aluminium en staal lassen is een geliefde bewerking die toepasbaar is in veel situaties. Het voordeel van een lasverbinding is hun sterkte, lichtheid en weerstand tegen buigen. Een ander pluspunt is dat lasverbindingen goedkoper en eenvoudiger zijn dan andere verbindingen als klinkverbindingen en boutverbindingen. Een lasverbinding maak je weer sneller dan een lijmverbinding. Nog een gunstig aspect van lassen is de stabiliteit bij extreem hoge temperaturen. Tot slot is de krachtoverdracht van deze soorten verbindingen zeer hoog zonder dat de las verzwakt. Natuurlijk zijn er ook alternatieven.

lasbedrijf felyon utrecht
rvs, aluminium, staal lassen felyon

Lasbedrijf en verbindingsvormen

Roestvast staal, aluminium of staalplaat lassen voldoet niet altijd. Soms is een alternatieve verbinding een betere keuze. Dit kan bijvoorbeeld voorkomen als een metaalproduct demontabel moet zijn. Ook kan het gebeuren dat we voor een andere verbinding moeten kiezen, doordat er sprake is van een ongewenste structuurverandering na het lassen of een vervorming van het plaatmateriaal door krimp. Andere mogelijkheden van verbindingen die in deze situaties beter voldoen, zijn mechanische verbindingen met bouten en moeren of klinken. Ook solderen en lijmen kunnen in dergelijke situaties uitkomst bieden. Onze vakmensen weten feilloos welke verbinding de beste is als lassen verandering van structuur geeft.

Hoe structuurveranderingen ontstaan

Bij roestvast staal, aluminium of staalplaat lassen kunnen wijzigingen in de structuur voorkomen. Structuurveranderingen en vervormingen door krimp bij lassen, ontstaan door een plaatselijk grote warmte inbreng. Dit kan voorkomen als bij het lassen de vorming van een smeltbad nodig is. Om het metaal te laten vloeien, wordt de temperatuur in zo’n smeltbad zeer hoog. Vervolgens voeg je een draad toe uit de toorts of door middel van toevoegmateriaal dat je handmatig toevoegt. Op die specifieke plaats op het plaatmateriaal ontstaat plotseling een zeer hoge temperatuur. Daardoor veranderen moleculestructuren en vindt een structuurverandering plaats door krimp. Als je een metaalplaat aan 1 bepaalde kant verwarmt, gaat deze krimpen. Uiteraard krijgt u bij Felyon gegarandeerd de beste verbinding.

aluminium, staalplaat lassen

Kwaliteit laswerk en alternatieve verbindingen

Roestvast staal, aluminium en staalplaat lassen vereist veel vakkennis. Daarom heeft ons lasbedrijf in Utrecht de beste lasspecialisten in dienst. Zij kennen alle fijne kneepjes van het lasvak en de speciale lasprocessen. Deze vaklieden beheersen alle technieken en zorgen er dagelijks voor dat u als klant altijd laswerk of een alternatieve verbinding krijgt van excellente kwaliteit.

Soorten lastechnieken

Met onze lasrobot kunnen we onderstaand laswerk voor u realiseren:

Roestvast, aluminium of staal lassen met een hoogwaardige lasverbinding? Bel ons nu voor een afspraak op 0317 – 61 42 00. Ons team helpt u graag verder.

Felyon
Remmerden 118
3911 TZ  Rhenen

T 0317 - 61 42 00
E info@felyon.nl

Copyright ©2021 Felyon.
Alle rechten voorbehouden.

Website door: DKGS Agency
Seo webteksten: Tekstbureau Kiki Koning