1. Home
 2.  » 
 3. Diensten
 4.  » 
 5. Lassen
 6.  » MIG MAG

MIG MAG lassen bij Lasbedrijf Felyon

Bij MIG  lassen ofwel Metal Inert Gas en MAG lassen voluit Metal Active Gas is het lasproces gelijk. Het enige verschil is het gas dat we hierbij gebruiken. Lasbedrijf Felyon werkt met gecertificeerde en getalenteerde lassers die zich kunnen beroepen op een jarenlange praktijkervaring. Ze tonen een grote betrokkenheid bij uw nieuwe metaalproducten of onderdelen. U kunt bij ons terecht voor het lassen van rvs, aluminium en staal in kleine en grote aantallen als halffabricaten of totaalproducten. Lasbedrijf Felyon verzorgt al uw laswerk op maat of seriematig. Bedrijven uit de gehele Benelux en uit alle branches weten de weg naar ons te vinden voor laswerk van uitstekende kwaliteit.

Lasbedrijf voor complexe en gangbare vormen

Ons lasbedrijf heeft kennis van zaken als het gaat om MIG MAG lassen. We zijn het juiste adres voor al uw complexe en meer gangbare lasvormen. Laswerk is niet voor niets een belangrijk onderdeel van onze 4 hoofdpijlers: Engineering, Maatwerk, Series en Assemblage. Omdat we al het plaatwerk op voorraad hebben en alles onder eigen dak produceren, kunnen we makkelijk heen en weer lassen. Dit maakt onze levertijden kort. Lasbedrijf Felyon biedt u naast laswerk legio andere methoden van plaatbewerking. U kunt ons op elk moment inschakelen voor uw halffabricaten en totaalproducten.

lasbedrijf felyon
mig lassen

Wanneer kiezen voor MIG lassen?

Staal lassen met MIG is zeer geschikt voor gerobotiseerd lassen. Het is een veelzijdige en snelle vorm van elektrisch booglassen waarbij de lasnaad gevuld wordt met een afsmeltende massieve draad, die dient als toevoegmateriaal. In de laswereld is het een populaire lastechniek. Als beschermgas kun je menggas of CO2 gebruiken of een combinatie daarvan. Een belangrijk pluspunt is dat Inert Gas het smeltbad beschermt, waardoor u altijd kwaliteitslaswerk ontvangt. Ook voor het lassen van non-ferro metalen, is deze lastechniek zeer gewild. Lasbedrijf Felyon geeft u graag advies.

Wanneer kiest u voor MAG lassen?

Lasbedrijf Felyon heeft veel klanten die kiezen voor MAG vanwege de lage kosten van het actieve gas en de lasmethode. MAG lassen is een vorm van booglassen die je zowel handmatig als semiautomatisch kunt gebruiken. Bij MAG lassen van rvs en aluminium zorgt een massieve afsmeltende lasdraad voor een fraaie, strakke lasnaad. Deze draad dient daarbij als draad en toevoegmateriaal. Bij deze lastechniek gebruiken we Argon als actief beschermgas. Dit gas beschermt tegelijk het smeltbad, maar de kwaliteit van de las staat wel enigszins onder invloed van dit bad.

mag lassen

Voordelen van MIG MAG

Lassen met MIG MAG heeft een aantal interessante voordelen:

 • Veelzijdig in gebruik
 • Goedkope lastechniek
 • Snelle methode
 • Geschikt voor handmatig en semi/automatisch lassen
 • Lassen zonder interval
 • Lasnaden eersteklas kwaliteit
 • Hoge neersmelt
 • Mogelijkheid diverse posities
 • Snel resultaat

Nadelen van de MIG MAG-lastechniek

Lassen met MIG MAG kent slechts enkele nadelen:

 • Vraagt veel bijkomende apparatuur
 • Onmogelijk bij wind
 • Spatrisico op product

Gespecialiseerd lasbedrijf nodig voor uw MIG MAG laswerk of heeft u een lasprobleem waar u niet uitkomt? Bel naar ons nummer: 0317 – 61 42 00 of stuur een e-mail.

Felyon
Remmerden 118
3911 TZ  Rhenen

T 0317 - 61 42 00
E info@felyon.nl

Copyright ©2021 Felyon.
Alle rechten voorbehouden.

Website door: DKGS Agency
Seo webteksten: Tekstbureau Kiki Koning