1. Home
 2.  » 
 3. Diensten
 4.  » 
 5. Lassen
 6.  » Robotlassen

Robotlassen bij Felyon lasbedrijf Utrecht

Ontdek ook de mogelijkheden van onze lasrobot. Felyon lasbedrijf Utrecht is een echte robotlasexpert. Wij lassen rvs, aluminium en staal in kleine en grote series. Uw halffabricaat of eindproduct is bij ons in goede handen. Robotlassen maakt deel uit van onze 4 pijlers: Ontwerpen, Maatwerk, Seriewerk en Assemblage. Onze klanten komen uit uiteenlopende branches in de Benelux, zoals de agrisector, foodsector en machinebouw, maar ook uit de hoek van de framebouw, magazijnbouw en speciaalbouw. Robotlassen is efficiënt, maar niet geschikt voor elk project.

Robotlassen voor efficiëntie

Robotlassen is zeer geschikt voor het maken van veel lasmeters, complexe metaalproducten en lange lastijden. Met een lasrobot krijg je een voorsprong op de rest. Vooral bij lange lastijden is gerobotiseerd lassen efficiënter dan conventioneel lassen. Ook als er veel gedraaid moet worden met de producten zelf of als het gaat om complexe vormen of veel handlingstijd, is een robot ideaal. Continuïteit is een groot voordeel bij lassen met een robot. De kwaliteit is zo goed als het product dat erin wordt gelegd. Met andere woorden: als een product toleranties heeft, dan heeft de ijzeren man die ook.

lasbedrijf felyon utrecht

Voordelen van de lasrobot

Een lasrobot kent veel goede eigenschappen die voor u interessant kunnen zijn. Lasbedrijf Felyon noemt graag de belangrijkste:

 • Ideaal voor series
 • Geschikt voor complexe vormen
 • Voor lange lastijden
 • Uniforme kwaliteit herhalingsopdrachten
 • Opslag parameters per onderdeel
 • Lage productiekosten
 • Snelle levertijden

Lasbedrijf Utrecht voor seriewerk met de robot

Heeft u seriewerk dat gelast moet worden? Dan staat onze robot paraat. Robotlassen geeft altijd een fraaie, constante kwaliteit. Daarbij zorgt de lassimulator ervoor dat het proces volledig geautomatiseerd verloopt. Daarnaast kunnen we per onderdeel de parameters opslaan, zodat u bij herhalingsopdrachten altijd een uniforme kwaliteit krijgt geleverd. Robotlassen is bij uitstek geschikt voor lassen in grote en kleine series als het gaat om TIG, MIG en stiftlassen.

Wat is stiftlassen?

Stiftlassen is een weerstandlasproces, waarbij een kleine draadstift door een buisje naar de laskop wordt geschoten. Die draadstift steekt iets uit, Ongeveer tussen de M3 en M8. Vervolgens komt de robot met een speciale kop op de metaalplaat, waarna een harde knal klinkt. De knal wordt veroorzaakt door de weerstand. Die ontstaat doordat de robot de stroom even door het contactvlak laat lopen. Daarna smelt het geheel samen. Na die samenvoeging zit de stift vast op het plaatwerk. Stiftlassen passen we toe als het metaalproduct een draadeindje verlangt, waar een ringetje overheen kan of een draad waar je een moertje op kunt draaien.

robotlassen

Gecompliceerde metaalproducten

Bij Lasbedrijf Utrecht kunt u naast hoogwaardig laswerk ook alle andere metaalbewerkingen laten uitvoeren om tot een mooi halffabricaat of totaalproduct te komen. Wij kunnen het complete traject voor u verzorgen vanaf het advies en ontwerp tot en met de assemblage en montage. Zit u met een moeilijk metaalvraagstuk waar u zelf niet uitkomt? Leg het voor aan onze engineers. Zij denken graag met u mee en komen altijd met een goede oplossing. Omdat we al ons plaatwerk op voorraad hebben, kunnen we snel leveren.

Soorten lastechnieken met de robot

Wij kunnen voor u het volgende gerobotiseerde laswerk uitvoeren:

Specificaties plaatwerk

Maximale afmetingen: 2.800 mm x 1.500 mm

Heeft u seriematig werk of projecten met lange lastijden, laat het uitvoeren door onze lasrobot. Bel direct 0317 – 61 42 00 voor een vrijblijvende afspraak of mail ons.

Felyon
Remmerden 118
3911 TZ  Rhenen

T 0317 - 61 42 00
E info@felyon.nl

Copyright ©2021 Felyon.
Alle rechten voorbehouden.

Website door: DKGS Agency
Seo webteksten: Tekstbureau Kiki Koning