1. Home
 2.  » 
 3. Diensten
 4.  » 
 5. Lassen
 6.  » Robotlassen

Robotlassen

Robotlassen is efficiënt en voorkomt lange lastijden. We gebruiken een geavanceerde lasrobot, zowel voor halffabricaten als eindproducten. Die produceren we zowel op maat als in grote series, bijvoorbeeld in staal, aluminium en RVS.

We zijn uw specialist voor de framebouw, magazijnbouw en bijvoorbeeld speciaalbouw. Dus zoekt u naar een hoge mate van efficiëntie en precieze lasnaden? Met robotlassen kunnen we u waarschijnlijk goed van dienst zijn.

lasbedrijf felyon utrecht

Efficiënt lassen

Robotlassen is goed geschikt om veel lasmeters te maken. Het voorkomt lange lastijden of houdt de kosten lager dan bij conventioneel lassen. En moet er veel gedraaid worden met het product of gaat het om complexe vormen? Met de lasrobot voorkomen we kostbare handlingtijd.

Voordelen van een lasrobot

 • Ideaal voor series
 • Geschikt voor complexe vormen
 • Bij lange lastijden
 • Uniforme kwaliteit herhalingsopdrachten
 • Opslag parameters per onderdeel
 • Lage productiekosten
 • Snelle levertijden

 

Dus wilt u in serie laten lassen? Robotlassen garandeert een fraaie en constante kwaliteit. Bovendien zorgt de lassimulator voor een volledig geautomatiseerd proces. Uiteraard kunnen we alle belangrijke parameters opslaan, om u ook bij herhalingsopdrachten weer goed van dienst te zijn.

robotlassen

Stiftlassen

En zoekt u een specialist in stiftlassen? Het is een weerstandlasproces. We gebruiken een kleine draadstift, die we door een buisje naar de laskop schieten. Het proces dat plaatsvindt verbindt de stift met het plaatwerk. Stiftlassen is goed geschikt als het metaal een draadeind verlangt. Hier kunt u bijvoorbeeld een ring omheen laten doen of een moer op draaien als we er een draad in maken.

Voor complexe lasopdrachten

Robotlassen is goed geschikt voor complexe bewerkingen. We werken aan halffabricaten en eindproducten, altijd met de grootst mogelijke nauwkeurigheid. En heeft u een plan, maar nog geen uitgewerkt idee en een tekening? Leg het voor aan onze engineers, dan denken ze graag met u mee. Bovendien kunnen we snel aan de slag, dankzij het plaatwerk dat we veelal op voorraad hebben.

Lastechnieken en specificaties

We kunnen u met robotlassen op een aantal manieren van dienst zijn:

 • CNC Robotlassen
 • TIG lassen
 • MIG lassen
 • Stiftlassen

En bent u benieuwd tot welke afmetingen we plaatwerk kunnen lassen? Dit is mogelijk tot maar liefst 2.800 x 1.500 millimeter.

Zoekt u een specialist in robotlassen? Bel ons op telefoonnummer 0317 – 61 42 00, stuur ons een e-mail naar info@felyon.nl of gebruik het online contactformulier. Dan nemen we snel contact met u op.

Copyright ©2023 Felyon.
Alle rechten voorbehouden.

Website door DKGS Agency