1. Home
 2.  » 
 3. Diensten
 4.  » 
 5. Lassen
 6.  » TIG

Lasbedrijf voor TIG lassen of booglassen rvs aluminium staal

Lasbedrijf Felyon in Rhenen is gespecialiseerd in diverse lasmethoden waaronder Tungsten Inert Gas. TIG of booglassen van roestevast, aluminium en staalplaat is een van die expertises. Wij werken met eigen, goed geschoolde lasspecialisten met veel praktijkervaring. Daardoor ligt de kwaliteit van het laswerk hoog en de levertijd relatief laag. Wij lassen voor opdrachtgevers uit de Benelux ongeacht welke branche. TIG is onderdeel van de 4 hoofdpijlers: Engineering, Maatwerk, Series en Assemblage. Naast duurzaam laswerk zijn we ook het juiste metaalbewerkingsbedrijf voor uw halffabricaten en totaalproducten. Als maatwerk of in serie. Van advies en ontwerp tot en met de assemblage en montage.

Uitleg TIG-methode of booglassen roestvast, aluminium staal

Tungsten Inert Gas of TIG laswerk wordt gedaan met een wolfraamelektrode. Het is een vorm van booglassen die bij uitstek geschikt is voor lassen van dun plaatmateriaal in roestvaste staalplaat, alu en stalen platen. Door een klein gefocust lasproces tonen doorlassingen van blijvende lassen een fraai eindresultaat. Daarbij leg je met de lastechniek een technisch hoogwaardige las. Bovendien is de controle over het smeltbad veel beter, doordat het al is gefocust op een klein punt. Door de kleine toorts leent deze lastechniek zich in het bijzonder voor laswerk op moeilijk toegankelijke plekken en krappe plaatsen. Dit in tegenstelling tot MIG, MAG of welke lasmethode dan ook. Ons lasbedrijf geeft u graag advies.

lasbedrijf tig lassen felyon rhenen

Lasmethode voor dun plaatmateriaal

De TIG-methode komt dicht in de buurt van plasmalassen. Je past het toe met behulp van een niet afsmeltende wolfraamelektrode. Als beschermgas dient meestal argon. Doordat de lasser het materiaal met de hand toevoegt, heeft die goed grip op het proces. Daardoor is het bijzonder geschikt voor laswerk op dun plaatmateriaal. De kwaliteit van lasnaden is hoog. Lasbedrijf Felyon gebruikt voor een nog hogere kwaliteitsklasse, bijmengingen die we handmatig toevoegen aan het smeltbad.

Wat is plasmalassen?

Plasmalassen is een vorm van TIG lassen. Je maakt hiervoor gebruik van een plasma. Dit ontstaat door het creëren van een hoge elektrische spanning tussen de wolfraamelektrode, het plaatmateriaal en een inert beschermgas. Het potentiaalverschil zorgt ervoor dat het gas elektrisch geleidend wordt. Hierdoor ontwikkelt zich tussen elektrode en plaatmateriaal een plasmaboog. In tegenstelling tot TIG blijft bij deze lasmethode de elektrode dieper in de toorts verborgen. Om de laselektrode af te koelen, wordt het mondstuk met water gekoeld en blaast het plasma vervolgens in hoog tempo uit, met als gevolg insnoering van de plasmabundel. Met plasmalassen bereik je hogere temperaturen dan met TIG. Als beschermgas dienen helium of argon of een mengsel daarvan.

booglassen rvs, aluminium, staal

Voordelen van de TIG techniek

 • Zeer hoge laskwaliteit
 • Lassen in meerdere posities
 • Zuiver lasproces
 • Nauwelijks lasrook
 • Spat niet
 • Bruikbaar voor alle smeltbare metalen
 • Flexibele toevoegsnelheid
 • Toevoegingen onnodig

Nadelen van de TIG methode

 • Prijzige lasmethode
 • Langzaam lasproces
 • Hogere warmte inbreng door trager lasproces

Wilt u ook profiteren van de laskwaliteiten van lasbedrijf Felyon? Maak een afspraak op ons directe nummer: 0317 – 61 42 00. Een e-mail sturen kan ook.

Felyon
Remmerden 118
3911 TZ  Rhenen

T 0317 - 61 42 00
E info@felyon.nl

Copyright ©2021 Felyon.
Alle rechten voorbehouden.

Website door: DKGS Agency
Seo webteksten: Tekstbureau Kiki Koning