1. Home
 2.  » 
 3. Diensten
 4.  » 
 5. Maatwerk
 6.  » Trappenbouw

Rvs, aluminium of stalen trap laten maken?

Bij Felyon Metaaltechniek in Rhenen kunnen bedrijven en instellingen diverse soorten trappen en traptreden op maat laten bouwen. Wilt u een rvs, alu of stalen trap laten fabriceren? Maak een afspraak met ons. We geven u graag advies over de mate van belasting en de soort trap die voor uw specifieke situatie het meest geschikt is. Zo zijn er wenteltrappen, spiltrappen, buitentrappen en vluchttrappen zowel vast als verrijdbaar. We kennen diverse varianten met of zonder leuning, borstweringsleuningen of muurleuningen. Afhankelijk van de toepassing kijken we welke traptreden nodig zijn. De meest gebruikte zijn met doppen of kogelopdruk of Perfo antisliptreden. Met daarbij een ruime keuze uit perforaties.

Wenteltrap of spiltrap

Een wenteltrap en een spiltrap verschillen niet zo heel veel van elkaar. Ze zijn bedoeld voor gebruik in zeer kleine ruimtes. Wanneer de ruimte voor een opgang naar een andere verdieping beperkt is, kies je voor dit type trap. Als bijvoorbeeld de opgang niet langer kan zijn dan 1 meter, dan is het onmogelijk om daar een fatsoenlijk, toegankelijke trap te maken. Maak je nu een spiltrap, dan kan dit wel. Dit komt omdat we de opgang rond maken. Hiervoor staat in het midden een buis waar de treden omheen lopen in een waaiervorm. Zo kunnen we met een veel kortere maat een veilige, goed begaanbare trapopgang creëren.

Vluchttrap en locatie

Naast wenteltrappen en spiltrappen zijn er veel meer soorten zoals bijvoorbeeld een vluchttrap. Dit is letterlijk een trap die bedoeld is om mensen in een noodsituatie te laten vluchten uit een gebouw. De roestvaste, alu of stalen trap wordt aangesloten op een verdieping en is vaak niet vrij toegankelijk en uitsluitend van binnenuit te bedienen. Een vluchttrap kan zowel een binnentrap als een buitentrap zijn. U kunt ze bij ons laten bouwen in de metaalsoort die u wenst.

rvs trap
aluminium trap
stalen trap

Roestvaste, aluminium of stalen trap laten maken en de voordelen

Felyon Metaaltechniek maakt open en dichte trappen zoals rechte steektrappen, vluchttrappen spiltrappen, buitentrappen overloopbordessen, hoekbordessen, dubbel hoekbordessen. Een roestvaste, aluminium of stalen trap kunnen we voor u bouwen in een moderne, klassieke of landelijke uitvoering. Onze trappen hebben de volgende positieve punten:

 • Toepassing binnen of buiten
 • Onverwoestbaar
 • Roestvast
 • Krasbestendig
 • Bestand tegen alle weersinvloeden
 • Onderhoudsarm
 • Betaalbaar
 • Makkelijk te monteren
trap laten maken, felyon rhenen

Afwerking van uw trap

Na de bouw van uw roestvaste, alu of trap van staal voeren we de benodigde nabewerkingen uit zoals zetwerk en laswerk. Wilt u uw trap laten poedercoaten of verzinken? Wij nemen u ook deze zorg uit handen. Desgewenst komen de monteurs van Felyon uw nieuwe aanwinst op locatie monteren. Zo bent u altijd verzekerd van het welslagen van uw maatwerk product.

Wilt u een trap laten maken voor bedrijfsmatig gebruik of bent u op zoek naar bepaalde informatie over trappenbouw? Bel met ons op 0317 – 61 42 00.

Felyon
Remmerden 118
3911 TZ  Rhenen

T 0317 - 61 42 00
E info@felyon.nl

Copyright ©2021 Felyon.
Alle rechten voorbehouden.

Website door: DKGS Agency
Seo webteksten: Tekstbureau Kiki Koning