1. Home
 2.  » 
 3. Diensten
 4.  » 
 5. Verspanen
 6.  » Draaien

Metaalverspaanbedrijf voor CNC en handmatig draaien

Een expert gezocht voor computergestuurd of handmatig draaien van rvs, aluminium, staal of messing, koper en brons? Felyon Metaaltechniek in Rhenen draait wat u wenst. Zowel CNC als traditioneel draaien als maatwerk of in serie. Als halffabricaat of compleet metaalproduct. Onze goed geschoolde en getalenteerde professionals hebben een jarenlange praktijkervaring en maken draaiwerk van topkwaliteit voor een aantrekkelijk tarief. U kunt alle draaibewerkingen bij ons laten uitvoeren. Ze maken deel uit van onze 4 hoofdpijlers: Engineering, Maatwerk, Productie en Assemblage.

Felyon draait voor elke branche

Ook voor verspanende bewerkingen komen klanten van Felyon uit diverse branches in de gehele Benelux waaronder de machinebouw framebouw en speciaalbouw. U kunt uw product van het begin tot het eind bij ons laten fabriceren. Van advies en ontwerp tot en met de assemblage en montage. Onze engineers kunnen een productietekening maken, maar ook werken vanaf het model of de tekening die u zelf aanlevert. Felyon draait computergestuurd en handmatig.

cmc en conventioneel draaien
metaalverspaanbedrijf felyon rhenen

Cnc draaien

Cnc draaien of Computer Numerical Control is een verspaningstechniek die wij computergestuurd uitvoeren. Meestal gaat het bij deze manier van draaien om zeer nauwkeurig werk in honderdste millimeters bij bijvoorbeeld serieopdrachten. Het vereiste programma hiervoor genereren we in een CAM-systeem.

Conventioneel draaien

Conventioneel draaien kunnen we uitvoeren als u behoefte hebt aan een prototype of enkele stuks. Dit handmatig draaien werkt in zo’n geval efficiënter dan per computer. Voor wat betreft de vormen hebt u bij handmatig draaien exact dezelfde keuzes als bij geautomatiseerde bewerkingen.

Vormkeuzes draaitechnieken

In principe is de keuze in draaivormen grenzeloos. Ongeacht of dit computergestuurd of handmatig gebeurt. Felyon hanteert onderstaande draaitechnieken:

 • Conusdraaien conische assen:
  hierbij draai je iets schuin of conisch
 • Langsdraaien cilindrische assen:
  hierbij wordt het plaatmateriaal in de lengte gedraaid
 • Dwarsdraaien eindvlakken en vertrappingen:
  hierbij draai je iets van de kop af
 • Profieldraaien insteken, radius en boog:
  hierbij draai je een contour in de plaat om een bepaalde profilering te maken
 • Kopieerdraaien conische assen
 • Schroefdraad snijden:
  trapezium, metrisch en Whitworth
 • Insteken, afsteken, kopsteken:
  hierbij wordt met een schroefdraadbeitel een hoge spoed in een V-vorm uitgesneden uit het plaatwerk. Door steeds dieper te steken, ontstaat schroefdraad op de plaat. De spoed van een draad is de hoogte die een moer is gezakt na 1 omwenteling.

Maak van uw draaiwerk geen punt, maar breng het onder bij Felyon. Bel nu 0317 – 61 42 00 voor een vrijblijvende afspraak.

Felyon
Remmerden 118
3911 TZ  Rhenen

T 0317 - 61 42 00
E info@felyon.nl

Copyright ©2021 Felyon.
Alle rechten voorbehouden.

Website door: DKGS Agency
Seo webteksten: Tekstbureau Kiki Koning