1. Home
 2.  » 
 3. Diensten
 4.  » 
 5. Verspanen
 6.  » Frezen

Verspaanbedrijf voor CNC en conventioneel metaal frezen

Felyon Metaaltechniek in Rhenen freest rvs, aluminium, staal, messing, koper en brons. CNC en handmatig metaal frezen zijn plaatbewerkingen die behoren tot ons dagelijks werk. Ze zijn een onmisbaar onderdeel van onze 4 hoofdpijlers: Engineering, Maatwerk, Productie en Assemblage. Het eindresultaat kan bestaan uit een halffabricaat of totaalproduct in kleine of grote aantallen. Als maatwerk of serie. Onze klanten komen uit de gehele Benelux en zijn vertegenwoordigd in diverse branches. Over de kwaliteit van ons freeswerk, de verpakking en de datum van levering hoeft u zich geen zorgen te maken, want die is eersteklas.

Felyon werkt met doorgewinterde frezers

De frezers van Felyon zijn gecertificeerd, talentvol en geroutineerd in zowel verticale als horizontale freestechnieken. Behalve het leveren van vakwerk, kunnen we u van een deskundig advies voorzien, uw metaalproduct ontwikkelen en assembleren. Daarnaast beschikken onze freesmachines over speciale magneetbedden voor een vlotte en nauwkeurige opspanning. Freestechnieken die we voor u kunnen uitvoeren zijn onder andere:

 • Vingerfrezen
 • Meelopend frezen: hierbij draait de frees met de klok mee, maar wordt het product in tegengestelde richting gehouden
 • Tegenlopend frezen: hierbij draait de frees tegen de klok in en wordt het product in dezelfde richting gehouden
 • Zaagfrezen
 • Spiebaan frezen: dit is het maken van een kleine sleuf in bijvoorbeeld een as. Daarin komt een kleine spie waarover een tandwiel wordt aangedreven en kan draaien
 • Ruw frezen: is niets anders dan voorfrezen van het materiaal met als doel het weghalen van de eerste grove hoeveelheid van het materiaal om het vervolgens te kunnen nafrezen voor een gladde afwerking.
verspaanbedrijf felyon rhenen

CNC frezen

Computer Numerical Control of CNC frezen is een verspaningstechniek die geheel geautomatiseerd wordt uitgevoerd. Deze freestechniek is ideaal wanneer je tot op de 100ste millimeter nauwkeurig moet kunnen werken. CNC frezen biedt onder andere de mogelijkheid om plaatwerk af te vlakken, laskanten te maken en sleufgaten te frezen. Daarnaast is frezen van zeer nauwkeurige en complexe vormen geen enkel probleem. Een Inventor tekening van uw product kunt u eventueel zelf aanleveren. U kunt deze ook of laten maken door onze tekenaar die de tekening via een CAM-programma converteert naar de juiste besturingscodes.

cnc en conventioneel metaal frezen

Handmatig frezen

Handmatig frezen is een optie als het gaat om het maken van een prototype of een paar stuks. Freesbanken zijn hier uitermate handig voor. Deze methode wordt minder vaak gebruikt dan CNC, maar onze ervaren frezers kunnen ook op de conventionele manier elke vorm voor u maken.

Wilt u ook freeswerk van hoge kwaliteit? Bel nu voor een afspraak. U bereikt ons op 0317 – 61 42 00.

Felyon
Remmerden 118
3911 TZ  Rhenen

T 0317 - 61 42 00
E info@felyon.nl

Copyright ©2021 Felyon.
Alle rechten voorbehouden.

Website door: DKGS Agency
Seo webteksten: Tekstbureau Kiki Koning