1. Home
  2.  » 
  3. Diensten
  4.  » Zetten / kanten

Metaalzetterij Felyon voor rvs, aluminium plaat en staalplaat zetten kanten

Metaalzetterij Felyon in Rhenen levert altijd kwaliteitszetwerk op maat en in series. Zetten of kanten is een van de technieken die behoren tot onze 4 hoofdpijlers: Engineering, Maatwerk, Productie en Assemblage. Om aan de vraag naar dit werk te kunnen voldoen, beschikken we over 2 moderne kantbanken die worden bediend door onze vakmensen. Zij zijn gespecialiseerd in het vouwen van perfecte vaste hoeken en plaatwerkdelen. Zelfs voor complexe opdrachten draaien ze hun hand niet om.

Metaalzetterij voor zetten kanten en buigen

Metaalzetterij Felyon beschikt over kantmachines met extra opties om plaatwerk te buigen. Ze zijn toegerust met een matrijsverschuiving die dun plaatwerk kan verbinden. Dit noemen we in vaktermen ook wel felsen of omzetten. Hierbij worden de randen van de platen in elkaar gevouwen en direct aangedrukt. Een voorbeeld van een felsverbinding is het bekende conservenblikje. De verbinding tussen het kokerhuis en de bodem bestaat uit een felsverbinding. Het is een speciale plaatbewerking met een geweldig eindresultaat dat al vele tientallen jaren wordt toegepast. Een andere waarde van een kantbank is de flexibiliteit. Je kunt snel wisselen van materieel en om weer andere vormen te buigen.

rvs, aluminium plaat en staalplaat zetten kanten
metaalzetterij felyon rhenen

Zetgereedschap voor roestvast, alu en stalen plaat zetten

Met een grote verscheidenheid aan zetgereedschap kunnen we bij metaalzetterij Felyon ontelbaar veel vormen en zettingen maken. Denk hierbij aan kleine zettingen over dikkere plaatdiktes, maar ook moeilijkere vormen en zettingen. Wat ook prima kan, is het maken van gaten dicht aan een rand zonder vervorming. Dankzij goed geschoolde en getalenteerde specialisten die de kantbanken bedienen, kan ook het hogere level qua moeilijkheid uit de machines worden gehaald.

Specificaties zetten en kanten

Zetlengte: tot 3.100 mm
Kracht: 175 ton

Bent u op zoek naar een metaalbewerkingsbedrijf die alles uit zijn machines kan halen? Bel ons voor de mogelijkheden op 0317 – 61 42 00.

Felyon
Remmerden 118
3911 TZ  Rhenen

T 0317 - 61 42 00
E info@felyon.nl

Copyright ©2021 Felyon.
Alle rechten voorbehouden.

Website door: DKGS Agency
Seo webteksten: Tekstbureau Kiki Koning