1. Home
  2.  » 
  3. Service
  4.  » Verzinken

Metaaltechniek galvaniseren verzinken

Na het voltooien van uw maatwerkproduct of seriewerk kunnen we de nabewerking voor u verzorgen. De metaaltechniek galvaniseren of verzinken is de meest gebruikte methode om uw halffabricaten of totaalproducten in aluminium of staal te beschermen tegen corrosie en roest. Verzinken behoort tot de 4 hoofdpijlers: Engineering, Maatwerk, Series en Assemblage. Metaaltechniek Felyon draagt zorg voor een duurzame afwerking van hoge kwaliteit met een korte doorlooptijd. Ook hiermee kunt u altijd op ons rekenen.

metaaltechniek felyon rhenen

Metaaltechniek Thermisch verzinken

Voordat we bij verzinken of galvaniseren de zinklaag kunnen aanbrengen, ontvetten en beitsen we uw metaalproducten en dopen ze vervolgens in een vloeimiddel. Daarna dompelen we ze onder in een groot verzinkbad om de juiste laagdikte aan te brengen. Afhankelijk van de materiaaldikte en de verblijftijd in het zinkbad kan de dikte van een zinklaag variëren van 2 mm tot 20 mm.

Elektrolytisch galvaniseren

De elektrolytische galvanisatietechniek is het meest gebruikte verzinkproces. Het zink hecht zich beter op het metaal dan andere galvanisch aangebrachte lagen. Een ander voordeel van verzinken is de blijvend goede hechting bij lichte vervormingen en de bestendigheid tegen stoten en krassen. Bovendien is zink een uitgekiend materiaal om in dunnere lagen aan te brengen. De maatvoering van uw halffabricaat of complete metaalproduct is hiermee zeker gesteld.

verzinken, galvaniseren

Gaat u ook voor een duurzame bescherming van uw metaalproducten door ze te verzinken of galvaniseren? Wij verzorgen dit graag voor u. Bel ons gerust op 0317 – 61 42 00 of stuur een e-mail.

Felyon
Remmerden 118
3911 TZ  Rhenen

T 0317 - 61 42 00
E info@felyon.nl

Copyright ©2021 Felyon.
Alle rechten voorbehouden.

Website door: DKGS Agency
Seo webteksten: Tekstbureau Kiki Koning